Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΚΕΠΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, 26-11-2012


ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ, ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΚΕΠΑ, ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ !

Έντονη διαμαρτυρία και  για την μη απόδοση στοιχείων που αφορούν τα χρέη της Επιχείρησης προς εργαζόμενους και για την μη σύγκλιση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής που είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο

Νέα παρέμβαση  του Δημοτικού Συμβούλου – επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» Ζαχαρία Ζούπη

Για άλλη μια φορά ο Ζαχαρίας Ζούπης παρεμβαίνει για το θέμα της Δημοτικής Επιχείρησης . Με επιστολή του στον Δήμαρχο Λουκά Τζανή  και το Δημοτικό Συμβούλιο ζητάει άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου όπου θα πρέπει να παρουσιαστούν οι τελικές προτάσεις της διοίκησης του Δήμου .Αφού σημειώνει ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν 15 μήνες απλήρωτοι και ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια (!)  δεν έχουν αρχίσει να λειτουργούν τα καλλιτεχνικά τμήματα και οι αθλητικές ακαδημίες τονίζει : « ….Σας ζητάω επομένως να φέρετε το θέμα της ΔΗΚΕΠΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο με δική σας πρωτοβουλία, για την λήψη αποφάσεων.

Σ' αυτή έχετε ασφαλώς το χρέος:

Να εμφανίσετε δική σας ολοκληρωμένη πρόταση
Να αποσαφηνίσετε την πρότασή σας για το μέλλον της Επιχείρησης
Να δώσετε απάντηση για ποιους λόγους δεν συγκαλείται την Διαπαραταξιακή Επιτροπή
Να παρουσιάσετε συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα πλήρους
αποπληρωμής των εργαζομένων και όχι απόδοσης "χαρτζιλικιών".
Να εμφανίσετε Σχέδιο λειτουργίας των Καλλιτεχνικών Τμημάτων, των
Αθλητικών Ακαδημιών και του Κολυμβητηρίου
Να παρουσιάσετε πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης του υπέρογκου χρέους της
Επιχείρησης……..» .

Ο Ζαχαρίας Ζούπης ασκεί επίσης οξύτατη κριτική για την μη σύγκλιση της διαπαραταξιακής επιτροπής που είχε αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο ,για περίπου …ένα μήνα ( ! ) .


ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :


« Κύριε Δήμαρχε,

Ο Νοέμβριος φεύγει. Ένας μήνας έχει περάσει από την τελευταία Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και από την μοναδική μια Συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής (!) που συγκροτήθηκε με ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και που φαίνεται να έχει πεταχτεί στον κάδο κάλαθο των σκουπιδιών. Την ίδια στιγμή τα Καλλιτεχνικά Τμήματα και οι Αθλητικές Ακαδημίες δεν λειτουργούν μετά από πάνω από 20 χρόνια! Δεν νομίζω δε ότι είναι απαραίτητο να αναφέρω την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΠΑ, οι οποίοι αντιμετωπίζονται με αδιαφορία και αναλγησία.

Μέχρι τώρα έχετε τηρήσει την γνωστή καταστροφική στάση σας. Επιπλέον δε, ενώ δεν καταθέτετε καμία πρόταση, περιμένετε άλλους να καταθέσουν προτάσεις είτε για να τις δεχτείτε, αλλά να μην τις εφαρμόσετε, είτε για να τις διαστρεβλώσετε και να τις αρνηθείτε.

Σας ζητάω επομένως να φέρετε το θέμα της ΔΗΚΕΠΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο με δική σας πρωτοβουλία, για την λήψη αποφάσεων.

Σ' αυτή έχετε ασφαλώς το χρέος:

Να εμφανίσετε δική σας ολοκληρωμένη πρόταση
Να αποσαφηνίσετε την πρότασή σας για το μέλλον της Επιχείρησης
Να δώσετε απάντηση για ποιους λόγους δεν συγκαλείται την Διαπαραταξιακή Επιτροπή
Να παρουσιάσετε συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο χρονοδιάγραμμα πλήρους αποπληρωμής των εργαζομένων και όχι απόδοσης "χαρτζιλικιών".
Να εμφανίσετε Σχέδιο λειτουργίας των Καλλιτεχνικών Τμημάτων, των Αθλητικών Ακαδημιών και του Κολυμβητηρίου
Να παρουσιάσετε πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης του υπέρογκου χρέους της Επιχείρησης.

Με την ευκαιρία σας υπενθυμίζω και ζητάω εκ νέου σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία θα συζητηθεί η πορεία και τα προβλήματα του Κ.Ε.Κ. Είναι γνωστό, ότι έχω θέσει ζήτημα αναθεώρησης των αρμοδιοτήτων που έχουν εκχωρηθεί από τον Δήμο στο ΚΕΚ. Πέραν όμως αυτού, υπάρχουν σοβαρά θέματα στην οικονομική λειτουργία και κατάσταση του ΚΕΚ για την
οποία πρέπει να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο. »


Ταυτόχρονα ο Ζαχαρίας Ζούπης έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΔΗΚΕΠΑ κ. Κυριάκο Θεοδωρακάκο από τον οποίο ζητάει εξηγήσεις για την μη απόδοση στοιχείων που αφορούν τα χρέη της Επιχείρησης προς τους εργαζόμενους ( !) ,ακόμα και σε εργαζόμενους που τα έχουν ζητήσει εγγράφως .
Στην επιστολή του αναφέρει

« Κύριε Πρόεδρε,

Ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑ ζητάω άμεσα να δοθούν εγγράφως στους εργαζόμενους της Επιχείρησης οι οφειλές της Επιχείρησης προς αυτούς.
Θεωρώ απαράδεκτο, ακατανόητο και αντεργατικό μάλιστα, να μην έχουν δοθεί σε εργαζόμενους που τις έχουν ζητήσει με πρωτοκολημένα αιτήματα τους. Ζητάω δε έγγραφη εξήγηση αυτής της στάσης σας.  »

Παράλληλα ζητάω να ενημερωθώ και εγώ για τις ανα εργαζόμενο οφειλές, εγγράφως και επισήμως, με σύμφωνη γνώμη και του Λογιστή της Επιχείρησης