Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Παρέμβαση του Ζαχαρία Ζούπη για πόρους που έχουν παρακρατηθεί από τα σχολεία

 ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, 26-11-2012

ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Παρέμβαση του Ζαχαρία Ζούπη για πόρους που έχουν παρακρατηθεί από τα σχολεία



Είναι γνωστό στα σχολεία του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ότι πέρυσι πληρώθηκαν σχολικοί τροχονόμοι και καθαρίστριες  από τα ίδια τα σχολεία με την διαβεβαίωση ότι θα τα πάρουν πίσω όταν η Πολιτεία δώσει τα κονδύλια στον Δήμο. 
Ωστόσο, ενώ αυτό έχει συμβεί, τα σχολεία ποτέ δεν πήραν πίσω ποσά που τους είναι απολύτως αναγκαία για να μπορούν να λειτουργήσουν. Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ζαχαρία Ζούπη, ο οποίος σε επιστολή προς το Δήμαρχο Λουκά Τζανή, τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Α-βάθμιας και Β-βάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρει   :
«Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο 12ο Δημοτικό Σχολείο πριν την συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, θίχτηκε ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Τα σχολεία πλήρωσαν πέρυσι σημαντικότατα ποσά σε Καθαρίστριες και Σχολικούς Τροχονόμους (Μόνο για το 12ο Δ.Σ. το ποσόν ανέρχεται σε 7.837 Ευρώ!). Η πληρωμή αυτή δεν ήταν στις υποχρεώσεις τους και πραγματοποιήθηκε μετά από Διαβεβαίωση ότι θα τα πάρουν από τον Δήμο, όταν τα χρήματα αυτά δοθούν από την Πολιτεία. Ωστόσο, τα λεφτά ήρθαν στον Δήμο και ποτέ δεν αποδόθηκαν στα σχολεία!

Ζητάω
  1. Να μου δοθούν τα πλήρη στοιχεία των ποσών που δόθηκαν στον Δήμο για τις Καθαρίστριες και τους Σχολικούς Τροχονόμους και δεν έχουν δοθεί στα σχολεία. Να μου δοθούν τα πλήρη στοιχεία ανά σχολείο των ποσών που δόθηκαν για την κάλυψη αυτών των αναγκών.
  2. Να με ενημερώσετε για το πότε σκοπεύεται να τα αποδώσετε όπως οφείλετε σε κάθε περίπτωση.»