Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΚΕΠΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ

Επιστολή - Παρέμβαση του Επικεφαλής της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ Ζαχαρία Ζούπη 


Με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Λουκά Τζανή, ο Ζαχαρίας Ζούπης επισημαίνει ότι η Διαπαραταξιακή Επιτροπή    για την λύση της ΔΗΚΕΠΑ   πρέπει να εργαστεί με συγκεκριμένη σύνθεση, χωρίς χρονοτριβές και ροκάνισμα του χρόνου. Στην επιστολή του προτείνει σύνθεση, χρονοδιάγραμμα και ατζέντα εργασιών, ενώ επισημαίνει ότι η Διαπαραταξιακή έχει συγκεκριμένο ρόλο και αποστολή και δεν υποκαθιστά την Διοίκηση του Δήμου στις κινήσεις που οφείλει να κάνει για την αποπληρωμή των εργαζομένων τής ΔΗΚΕΠΑ και για όλα τα άλλα πλην της λύσης της Επιχείρησης. Διευκρινίζει δε ότι αν η Επιτροπή δεν ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τις 15 - 20 Νοεμβρίου, τότε η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ δεν θα συνεχίσει να συμμετέχει, θεωρώντας ότι θα συμμετέχει σε τρενάρισμα της κατάστασης και στην δημιουργία ψευδαισθήσεων στους εργαζόμενους

Το πλήρες κείμενο της επιστολής είναι το παρακάτω
           
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΔΗΚΕΠΑ

Κύριε Δήμαρχε,
Πριν 11 μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συγκροτήσει Διαπαραταξιακή Επιτροπή με την συμμετοχή και των εργαζομένων, με ένα και μόνο σκοπό: Να διερευνήσει την ικανοποίηση των απαραίτητων προϋποθέσεων στην κατεύθυνση της λύσης της Επιχείρησης. Συγκροτήσαμε δηλαδή Επιτροπή συγκεκριμένης σύνθεσης, συγκεκριμένου περιεχομένου και ασφαλώς συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος εργασιών.

Επομένως, η Επιτροπή αυτή: 

  •  Δεν υποκαθιστά τον Δήμαρχο και την Διοίκηση του Δήμου, που πρέπει να χειρίζονται θέματα όπως το ένταλμα των 140.000 ευρώ, διοίκηση Υπηρεσιών κ.α. 
  • Δεν μπορεί να συνεδριάζει ες αεί, τρώγοντας χρόνο, αυξάνοντας την αγωνία των εργαζομένων και δημιουργώντας ψευδαισθήσεις.
Αυτά για εμάς ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» σημαίνουν:

ΠΡΩΤΟΝ: Ότι θα πρέπει η Επιτροπή να ολοκληρώσει τις εργασίες της μέχρι τις 20-11-2012 το αργότερο. Μετά τον λόγο θα πρέπει να έχει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει χρέος να πάρει οριστική απόφαση για την Επιχείρηση. Εμείς ως παράταξη δεν θα συμμετέχουμε πέραν αυτής της καταληκτικής πρότασης.
Έχουμε πρόταση και την καταθέσαμε. Με βάση αυτήν θα συμβάλλουμε στην Επιτροπή μέχρι της 20/11. Μετά ότι έχουμε να πούμε, θα το πούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

ΔΕΥΤΕΡΟ: Ότι η Επιτροπή δε πρέπει να αποτελείται από 30 – 40 άτομα, γεγονός που αυτονόητα δυσχεραίνει την ευέλικτη και αποτελεσματική λειτουργία της. Θα πρέπει άμεσα να συνεδριάσει με τον Δήμαρχο, ένα εκπρόσωπο από κάθε παράταξη, ένα εκπρόσωπο του Σωματείου και των εργαζομένων. Με αυτή τη σύνθεση θα πρέπει ομόφωνα να συμφωνηθεί κάθε παραπέρα συμμετοχή ιδιαίτερα τεχνοκρατικών και υπηρεσιακών παραγόντων που είναι απαραίτητο να παρευρίσκονται.

ΤΡΙΤΟ: Ότι η Επιτροπή θα πρέπει να καθορίσει πρόγραμμα συνεδριάσεων και ατζέντα. Προχωρώντας στα τυφλά, τίποτα δε θα μπορεί να προχωρήσει. Ξεκαθαρίζοντας την θέση του ΟΑΕΔ για το Πρόγραμμα των ΑΜΕΑ (αν και ο Νόμος και οι ρυθμίσεις είναι σαφής) και τι θα γίνει με την έγκριση ή όχι των θέσεων των δασκάλων των καλλιτεχνικών τμημάτων, δεν  υπάρχουν πολλά θέματα να αντιμετωπίσουμε για την λύση της Επιχείρησης. Βασικά θέματα θα είναι η ανάληψη του χρέους και το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δεδουλευμένων.

Ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» θα πορευτούμε με βάση την θέση που καταθέσαμε στις 29-10-2012 για λύση της Επιχείρησης , την οποία και σας επισυνάπτω , θα συμβάλουμε στις εργασίες της Επιτροπής, κρίνοντας απαραίτητο να θέσουμε τις τρεις παραπάνω παρατηρήσεις-προϋποθέσεις, οι οποίες άλλωστε είναι στο πνεύμα της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για την «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Ο επικεφαλής
Ζαχαρίας Ζούπης