Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Δήλωση του Ζαχαρία Ζούπη, Δημοτικού Συμβούλου, επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»



Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΙΑ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΠΛΗΓΜΑ

Ο Δήμαρχος Λουκάς Τζανής παρακολουθεί αδιάφορος, δίχως προτάσεις. Ας πάρει επιτέλους θέση !

Δήλωση Δημοτικού Συμβούλου Ζαχαρία Ζούπη, επικεφαλής της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

Μετά από 25 και πάνω χρόνια, τελειώνει ο Νοέμβριος και τα Πολιτιστικά Κέντρα και οι χώροι άθλησης είναι νεκροί χώροι, τα καλλιτεχνικά τμήματα και οι αθλητικές ακαδημίες δεν λειτουργούν. Το ίδιο και το Κολυμβητήριο του Δήμου. Χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειές τους παρακολουθούν με αγωνία και ενδιαφέρον, χωρίς να παίρνουν καμία απάντηση από ένα Δήμαρχο που εμπαίζει τους πάντες. Το ίδιο και οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης, οι δάσκαλοι και οι γυμναστές που παραμένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι επί 15 μήνες!

Η πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα του Δήμου δέχεται θανάσιμο πλήγμα σαν αποτέλεσμα ενός πραγματικού εγκλήματος που έγινε από την πρώτη στιγμή που ιδρύθηκε η Ενιαία Επιχείρηση. Από την πρώτη στιγμή φάνηκαν οι προθέσεις του Λουκά Τζανή που έδωσε τον Ιούλιο πέρυσι την κατεύθυνση της μηδενικής επιχορήγησης  προς την Επιχείρηση, οδηγώντας  την στον μαρασμό και στην υπερχρέωση. Οδηγώντας την στο ουσιαστικό κλείσιμο. Μαζί όμως με την κατεύθυνση αυτή, υπήρξε μία κοροϊδία διαρκείας για όλο αυτό το διάστημα. Οι γονείς πλήρωναν τις εισφορές, οι εργαζόμενοι έμεναν απλήρωτοι και ο σχεδιασμός οδηγούσε στην καταστροφή .

Ο Λουκάς Τζανής σ’ όλο αυτό το διάστημα δεν άκουγε κανένα. Δεν άκουγε τις προτάσεις μας όπως και άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης  στο Δ.Σ της Επιχείρησης και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν έπαιρνε καμία θέση. Δεν έκανε καμία πρόταση ως όφειλε. Απλά κορόιδευε. Ανακοίνωνε ότι παλεύει για την διατήρηση της Επιχείρησης, την οποία όμως δεν χρηματοδότησε ούτε με ένα ευρώ! Έκανε κριτική και αρνιόταν κάθε πρόταση. Ακόμα και πρόσφατα όταν ως ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση, δέχτηκε να συγκροτηθεί δια παραταξιακή επιτροπή, την οποία έχει καλέσει …μία φορά τις τελευταίες 20 μέρες! Μιλάμε για τον απόλυτο νιρβάνα, για παντελή έλλειψη ευθύνης απέναντι στον Δήμο, απέναντι στους δημότες και τους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ.

Σήμερα βρισκόμαστε πέρα από το σημείο μηδέν. Δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να είναι κλειστά τα πολιτιστικά και τα αθλητικά κέντρα. Δεν μπορεί να είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι, παιδεύοντας τους από το Πάσχα με ένα ένταλμα 140.000 ευρώ από το οποίο δεν θα μείνουν πάνω από 20.000 ευρώ για μισθοδοσία όταν το χρέος της καθαρής μισθοδοσίας είναι κοντά 1 εκατομ.ευρώ!

Ο Λουκάς Τζανής ας πάρει τις ευθύνες του επιτέλους ως Δήμαρχος! Ας πει τι σκέφτεται, τι προτείνει. Ας αφήσει τις δικαιολογίες. Ας σταματήσει να κρύβεται. Ας μας πει τις δικές του απόψεις για το μέλλον της Επιχείρησης, για την αποπληρωμή των εργαζομένων, για την λειτουργία των καλλιτεχνικών τμημάτων. Εμείς ως ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ το κάναμε. Ας το κάνει και αυτός.
Διαφορετικά επωμίζεται τεράστιες ευθύνες απέναντι στους πολίτες, ιδιαίτερα τα παιδιά και τους εργαζόμενους της ΔΗΚΕΠΑ.        
                                                                                                                   Κερατσίνι, 22 – 11 -2012