Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΩΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΖΑΝΗ


ΔΗΛΩΣΗ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑ ΖΟΥΠΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΔΥΟ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010



Συμπληρώνονται σε λίγες μέρες δύο χρόνια από τις τελευταίες Δημοτικές εκλογές. Τον Νοέμβριο του 2010, οι πολίτες του δήμου μας και ιδιαίτερα οι Κερατσινιώτες έδωσαν μια καθαρή νίκη στο Λουκά Τζανή θεωρώντας προφανώς στην συγκεκριμένη συγκυρία ως την καλύτερη λύση. Είναι φανερό ότι είχε πείσει με το προφίλ του «νέου και αυτοδημιούργητου», του ανθρώπου που μπορεί να κάνει «ένα νέο ξεκίνημα κόντρα στα κατεστημένα», «του λαϊκού παιδιού που πιστεύει στη διαφάνεια, την αξιοκρατία, σε καινοτόμες ιδέες». Είναι φανερό, ότι βοηθούμενος από ένα πολύμορφο ρεύμα στήριξης εντελώς ανομοιογενών δυνάμεων, είχε πείσει για τις διακηρύξεις του.
Δύο χρόνια μετά, όλες αυτές οι διακηρύξεις, αποδείχτηκαν μεγάλα, ψεύτικα λόγια. Ο Λουκάς Τζανής  σε ελάχιστο χρόνο για τον νέο Δήμο μας που τον οδηγεί σε πλήρη θεσμική, οικονομική και λειτουργική απδιοργάνωση και κατάρρευση μέσα από ένα τρόπο Διοίκησης που χαρακτηρίζονται από αλαζονεία, αδυναμία, ανικανότητα, παρατυπίες που φτάνουν σε ανοικτές παρανομίες. Δεν είναι τυχαίο ότι επτά δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ανεξαρτητοποιήθηκαν, ότι πάνω από 20 στελέχη του έχουν παραιτηθεί από θέσεις ευθύνης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατική Αριστερά που τον είχαν στηρίξει προεκλογικά, απέσυραν τη στήριξη τους προς τη Δημοτική Αρχή. Η πόλη έχει πια ένα Δήμαρχο μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει χάσει το «τιμόνι», από τα χέρια του και που για πολλούς αποτελεί μία άσχημη παρένθεση.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι σ’αυτό το διάστημα της «μισής δημαρχιακής θητείας του Λουκά Τζανή»:
-Δεν έχει ξεκινήσει κανένα απολύτως έργο, πλην των έργων της πράσινης πόλης που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ επί προηγούμενων δημοτικών αρχών.

-Μέσα από μία απίστευτη πορεία σπατάλης (μεγάλες εκροές χρήματος το πρώτο 8μηνο του 2011, πρόσληψη εκατοντάδων δήθεν εθελοντών, δεκάδες αναθέσεις “επεξεργασίας κατάρτισης προτάσεων”) και κακοδιαχείρισης ο Δήμος έχει οδηγηθεί λίγο πριν από το οικονομικό κραχ.
Σημειώνουμε ότι τον Ιανουάριο του 2011 ο Δήμος μας βρισκόταν στην καλύτερη συγκριτικά οικονομική κατάσταση από τους δήμους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.  
-Κατέρρευσε η Δημοτική Επιχείρηση που έχει την ευθύνη για την κοινωνική, πολιτιστική, αθλητική δραστηριότητα. Μέσα σε ενάμισι χρόνο το χρέος των 4 δημοτικών επιχειρήσεων που προϋπήρχαν εκτινάχθηκε από τις 700.000 στα 3.500.000 ευρώ. Στο ίδιο διάστημα ο Δήμος δεν έδωσε ούτε ένα ευρώ στην Επιχείρηση και οι 200 εργαζόμενοι της  είναι απλήρωτοι και ανασφάλιστοι πάνω από ένα χρόνο
-Κυριάρχησε η πλήρης ανοργανωσιά, η έλλειψη στοιχειώδους προγραμματισμού, η παντελής έλλειψη ευθύνης σε κάθε τομέα δράσης του Δήμου, με αποτέλεσμα την υποχώρηση των υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου, αλλά και της ποιότητας των Υπηρεσιών στις κοινωνικές δομές, στα ΚΑΠΗ και στους Παιδικούς Σταθμούς.
-Έχουμε καταθέσει δεκάδες σοβαρότατες καταγγελίες, σε όλες τις Αρχές (Περιφέρεια Αττικής, Δικαιοσύνη, Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, κα) για ενέργειες του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής που αποπνέουν και οσμή σκανδάλων, έφτασαν μάλιστα να εμφανίσουν μέχρι και αποφάσεις συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου που ποτέ δεν είχαν πραγματοποιηθεί!
-Δεν έχει αναληφθεί καμία σοβαρή αναπτυξιακή πρωτοβουλία που θα αξιοποιούσε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Δήμου και την ακίνητη περιουσία του. Ο Δήμαρχος χαμένος στις αναζητήσεις του για πίστα Formula, ξέχασε κάθε ουσιαστική πρωτοβουλία ακόμα και για την Ανάπλαση του πρώην χώρου του Εργοστασίου Λιπασμάτων.
Αυτά είναι τα στοιχεία ενός Δήμου που καταρρέει στα χέρια ενός Δημάρχου που τα έχει διαλύσει όλα σε χρόνο ρεκόρ, που δεν ακούει κανένα, προχωράει στα τυφλά και κάνει τους δημότες να ανυπομονούν να περάσουν οι μήνες μέχρι τις εκλογές για να φύγει. Ενός δημάρχου που είναι ικανός να κατηγορήσει τους πάντες και τα πάντα, προκειμένου να μην τον αγγίξει καμία κριτική. Ενός Δημάρχου που δείχνει να μην ξέρει που πατάει που βρίσκεται και που πάει.
Αυτήν ακριβώς την στιγμή  απευθύνουμε ως «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις που αγαπούν το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα, που νοιώθουν ιδιαίτερη ευθύνη έναντι στις προοπτικές του Δήμου μας να συγκροτήσουμε ένα ευρύ πόλο παρέμβασης και δημιουργίας, που θα κάνει αισθητή την παρέμβαση του στο επόμενο διάστημα μέχρι τις Εκλογές του 2014. Ένα ευρύ πόλο που θα συνενώσει δυνάμεις πέρα από ιδεολογικές, πολιτικές, κοινωνικές και άλλες διαφορές και θα προετοιμαστεί να αναλάβει το βάρος της ανασυγκρότησης του Δήμου μετά την καταστροφική πορεία των τελευταίων χρόνων. Έναν πόλο που θα συνενώσει την εμπειρία και την γνώση, με την ανανέωση και την νέα ορμή σε ένα μέτωπο εργασίας, μεθοδικότητας, ευθύνης, διαφάνειας και δημιουργίας. Για να σώσει ότι σώζεται σήμερα και να οδηγήσει αύριο τον Δήμο σε νέους δρόμους ανάπτυξης, πρωτοβουλιών οικοδόμησης μιας «κοινωνικής ομπρέλας» και βελτίωσης των Υπηρεσιών προς τους δημότες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ
 ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΌ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!


Νοέμβριος 2012